RAHİP’İN ATI
Atını satmak isteyen bir vaiz varmış. Bir adam atı denemek için gelmiş. Vaiz adama atı yürütmek için “yürü” yerine “Tanrı’ya şÃ¼kürler olsun” , durdurmak için “hoo” yerine “amin” demesini söylemiş. Böylece adam ata binmiş ve “Tanrı’ya şÃ¼kürler olsun.” Demiş ve at adetaya başlamış. Aynı cümleyi tekrar söyleyince süratli ve birkaç kere daha söyleyince dörtnal yapmış. Daha sonra aniden bir uçurum belirmiş. Adam “hooo” diye bağırmış ama at durmamış. Adam her şeyi söylemiş ama at durmamış. Dizginlere tüm gücüyle asılmış ama at hala durmuyormuş. Sonra adamın aklına söylemesi gereken kelime gelmiş ve tam uçurumdan düşecekken “amin” demiş ve at son anda durmuş. Adam o kadar ferahlamış ki ellerini açarak dua etmiş:”Tanrı’ya şÃ¼kürler olsun”!!!!!
UYANIK
Hafta sonları ata binmeye giden bir öğrenci at mağazasına girer ve 1 tane mahmuz ister. Mağaza sahibi şaşırır ve “herhalde 2 tane demek istediniz” der. Öğrenci “hayır” der. “sadece 1 tane yeterli. Eğer atın bir tarafını yürütmeyi başarırsam diğer tarafı da mecburen gelir.”
KOVBOY
Kovboy kasabaya gelir ve bir barda bir şeyler içmek için durmuş. Ancak bar müdavimleri yabancıları pek sevmezmiş. Kovboy içkisini bitirip dışarı çıktığında atının çalınmış olduğunu fark etmiş. Bara geri dönmüş, silahını çıkartıp havaya ateş etmiş. Yüksek ve kendinden emin bir sesle şÃ¶yle demiş:” Pekala, atımı hanginiz çaldı?” Cevap veren olmamış. “ peki, kendime 1 bira daha söyleyeceğim ve biram bitene kadar atım burada olmazsa Texas’da yaptığımı yapmak zorunda kalacağım ve Texas’da yaptığımı yapmak zorunda kalmayı istemiyorum.” Bardakilerin bazıları kıpırdanmaya başlamış. Kovboy, dediği gibi bir bira almış. Birası bitince dışarı çıkmış ve atının geri getirildiğini görmüş. Atını eyerlemiş ve kasabayı terk etmeye hazırlanmış. Barmen ise kovboyu takip etmiş ve sinirli bir şekilde sormuş:” hey dostum gitmeden önce bana Texas’da ne olduğunu anlatır mısın?” kovboy arkasını dönmüş ve cevaplamış:” Eve yürümek zorunda kalmıştım.”
AMAN ATLAR KARIŞMASIN !!
Mary kocasına sorar:” Hayatım neden 2 tane at almıyoruz beraber at binerdik. Atları da evin arkasındaki padoğa koyardık.” Kocası bu fikri beğenmiş ve ertesi gün at almaya gitmişler ve eve 2 atla dönmüşler. Ancak bir sorun varmış hangisi hangisinin atı karıştırıyorlarmış ve sıklıkla da yanlış ata biniyorlarmış.
Kocası buna bir çare olarak kendi atının yelesini kesmiş. Böylece ayırt edebiliyorlarmış ancak yele uzayınca aynı sorunla yeniden karşılaşmışlar. Bu sefer de Mary kendi atının kuyruğunu kesmiş. Ancak kuyruk uzayınca yine sorun çıkmış. Atların boylarını ölçmeye karar vermişler. Kısa boylu olan Mary’ nin diğeri de kocasının olacakmış. Tahmin edin ne olmuş: kır at yağız attan 2cm. daha kısaymış!!!
ASPARAGAS HABERLER
Emekli olarak Kanada’ya yerleşen Atlı Spor Kulübünün emektar atlarından “Black Jack” mutlu bir emeklilik sürüyor. Kendisiyle görüştüğümüzde bizlere; “Sporu tamamen bırakmadım ve burada kendimi yormayacak küçük bir antrenörlük işi buldum. Böylelikle hem spordan kopmadım hem de para kazanıyorum.” Şeklinde konuşmuştur.
Fotoğrafta Black Jack’ı yarış dersleri verirken görüyorsunuz.
BİNDİKLERİ ATLAR TARAFINDAN KAÇIRILDILAR…
Canları sıkılan 3 kafadar, arazide Padokta gördükleri atlara binerek gezmek istediler. Önceleri sakin ve iyi huylu görünen atlar daha sonra hızla binicileri ile kasabadan uzaklaşmaya başladılar. Üç gün evlerine dönmeyince Aileleri meraklanarak durumu polise bildirdi. Bunun üzerine başlatılan operasyonla dağlık arazide ele geçen suç zanlısı atlar, ifadelerinde “biz sakince padokta otlarımızı yiyorduk, daha sonra bu adamlar gelip üzerimize bindiler. Bugüne kadar bizİ kimse sahiplenmemişti, o an sadece bizim de binicilerimiz olsun istedik kötü bir amacımız yoktu” şeklinde beyan etmişlerdir. Fotoğrafta gaspçı atları ve kaçırdıkları kişileri görüyorsunuz
YENİ YILA MERHABA PARTİSİ…
Atlı Spor Kulübü VIP ahırları sakinleri düzenledikleri parti ile 2005 sezonuna “Merhaba” dediler. Yeni yıla sakin giren ancak soğuk havalar nedeni ile kapı ve pencerelerin kapalı olmasından bunalan pansiyon sakinleri, moral kazanmak amacıyla parti düzenlemişlerdir. Bazı binicilerin de destek için katıldığı partide değişik eğlenceler tertip edilmiştir. Fotoğrafta ellerini kullanmadan saman yeme yarışmasından bir bölüm görülmektedir